Tuesday, May 20, 2008

UMNO bagai diserang GARUDA..

Assalamualaikum wth..

Sambil menyatakan rasa tidak puas hatinya, Dr. Mahathir berkata, keputusan keluar parti itu dibuat kerana beliau berpendapat UMNO yang ada sekarang bukan lagi UMNO sebenar.

Beliau mendakwa, UMNO kini hanya menjadi sebuah badan untuk mengiktiraf Abdullah sebagai Presiden UMNO dan Perdana Menteri “yang mengutamakan keluarganya daripada kepentingan negara.”

“Saya boleh beri senarai perkara yang dibuat olehnya (Abdullah) yang merugikan negara".- utusan malaysia online (20 Mei 08).
_______________________________________/strong>


Haa.. dalam kesibukan yang amat sangat, arjuna luangkan sedikit masa ke cyber cafe setelah melihat warta berita yang memaparkan berita Tun Dr Mahathir keluar UMNO.. kata-katanya " UMNO yang ada sekarang bukan lagi UMNO sebenar " amat menarik untuk diteliti dan direnungi oleh pejuang-pejuang UMNO seluruh negara.. Betulkah demikian..? tanya diri sendiri wahai ahli UMNO..!Andai diikutkan, Tun Dr Mahathir memupunyai hak yang dominan untuk menegur kesilapan UMNO yang dilakukan oleh pimpinan UMNO sekarang ini.. ye lah.. beliau yang membina kekuatan UMNO daripada penubuhan UMNO baru sehingga perletakan jawatan beliau sebagai PM.. pada masa itu,masyarakat masih lagi memandang UMNO mempunyai kekuatan walaupun kekuatan itu dipamerkan dalam keadaan retorik dan strategi yang amat busuk.. sekarang,..tidak sampai pun 5 tahun UMNO diserahkan kepada pimpinan baru.. UMNO telah menjadi huru hara..bagai bumi yang diserang garuda.. pelbagai masalah timbul hasil balasan kejahatan dan kesilapan yang dilakukan oleh pimpinan baru.. yang pada hakikatnya.. balasan ini adalah hasil kesilapan dan kejahatan UMNO di zaman Tun Dr Mahathir lagi..! ya.. teringat arjuna kalam mantan presiden PAS(Ust Fadzil Noor).. " Mahathir akan dapat melihat sendiri kerosakan dan kemusnahan pada bangsa, negara dan agama hasil daripada agenda-agenda mengetepikan Al-Quran yang beliau sendiri lakukan.., ALLAH tidak pernah tidur dan tidak pernah lupa..!".. sekarang ini, sedikit demi sedikit kebenaran kian terserlah.. kita tunggu dan lihat noo..

Dan seharusnya,Pakatan Rakyat tidak terlalu gembira dengan berita ini.. kita kena sentiasa berhati-hati.. kebenaran juga ada ujian.. jangan terlalu gembira.. jadikan kelemahan pihak musuh adalah satu peringatan bagi kita.. tetapkan hati.. istiqamah dalam perjuangan.. pikat hati rakyat.. 'didik' mereka.. bukan meng'arah' mereka.. jadikan rakyat sebagai 'kekasih hati' bukan 'makwe' untuk digunakan semasa pilihanraya saja.. bila dah menang..cari 'makwe' lain pulak.. perjuangan kita PASTI DIUJI..moga kita tabah dan sabar menghadapinya.. salam syifa'..!

No comments: