Tuesday, November 13, 2007

Gelombang "TSUKUNING"..

Assalamualaikum..

Sebelum ape-ape.. cuba anda hadiahkan sebuah senyuman untuk diri sendiri dulu sebagai penghibur hati.. Kita sering lupa bahawa senyuman adalah satu ubat yang paling mujarab kepada segala penyakit.. tak percaya.. cuba senyum sikit.. senyumlaa..
Teringat Arjuna kisah seorang pemuda daripada Ikhwanul Muslimin yang bekerja di sebuah kilang besar sebagai bendahari atau pemberi gaji kepada pekerja-pekerja di kilang tersebut..
Suatu hari, beliau bertanya kepada As Syahid Sheikh Hasan Al Banna tentang method dakwah yang sesuai digunakan untuk berdakwah kepada semua pekerja kilang tersebut supaya dapat menerima dakwah Ikhwanul Muslimin pada ketika itu. Berkata As Syahid Sheikh Hasan Al Banna.." Kamu senyum lah pada setiap kali memberikan gaji kepada mereka..."..Akhirnya, 3 tahun selepas itu.. kesemua pekerja di kilang tersebut menerima dan menjadi ahli kepada Ikhwanul Muslimin.. Subahanallah.. Hanya dengan senyuman.. Justeru, senyum jangan tak senyum..kui..kui..kui..

Sengaja arjuna memutarkan minda anda dengan "subjek" senyuman pada kali ini memandangkan sepanjang minggu ini arjuna sentiasa senyum bila mengingati kejayaan BERSIH 3 hari lepas.. Walaupun senyum sorang2..tapi senyum ada makna tau..hehe..
Apa pun, kita mengharapkan komitmen yang diberikan oleh kesemua NGOs,Parti Pembangkang dan lain-lain terus segar bugar sentiasa.. bukan bermusim.. kerana perjuangan menentang kebathilan tiada had.. tiada musim tertentu.. tetapi sepanjang hayat..!

Banyak artikel, komentar dan lain-lain yang sudah tentu anda membacanya berkenaan dengan BERSIH.. arjuna yakin.. sebab itu arjuna tidak mahu mengulas panjang..sekadar ingin berkongsi kegembiraan terhadap letusan api semangat yang berkobar di kalangan pejuang kebenaran..Ya.. PILIHANRAYA MESTI DIBERSIHKAN..! WAJIB..!Sebenarnya di sini arjuna ingin kongsikan dengan anda semua gambar istimewa yang diambil pada hari perhimpunan tersebut tetapi malangnya internet terlalu lembap..! Sabar.. senyum..senyum.. hehehe.. Nantilah, di lain waktu, arjuna masukkan..insyAllah.. Pepun.. Tahniah kepada pendokong kepada Gelombang kuning yang mengganas secara lembut dan aman.. Tahniah sekali lagi BERSIH..! Salam Syifa'..

2 comments:

tintaHati said...

Ntah nape tersenyum bangga baca artikel nih.... ;)

Harap2 PR akan datang akan bersih. Semoga Agung kita akan bertindak melalui memorandom itu....

Tengok gambar2 dlm harakah sudah tergambar satu spirit ukhwah...nak tgk plak gambar dr arjuna... ;D

psst: Pe citer skrg? dah buat kptsn ke blom? stay ke sana?

Achik_Sufi said...

salam,
arjuna c hatke...?lame x menjenguk...moga tuan rumah berbahagiala skarang naaa...

semangat nampak...BERSIH baru nie pegike...?